Ο κορμός της... υγείας

Το σουσάμι και τα παράγωγά του, πρέπει να υπάρχουν στο καθημερινό σπιτικό τραπέζι, αφού διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες και αποτελούν άριστη πηγή βιταμινών. Η απίθανη γεύση τους, είναι αδιαμφισβήτητη και αγαπητή στους περισσότερους. Πως μπορεί όμως να μετατραπεί σε γλυκιά σπιτική απόλαυση;

Ο κορμός της υγείας, είναι ένα γλυκό που περιέχει χαλβά (ο οποίος φτιάχνεται από ταχίνι), ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Τα παιδιά το αγαπούν και οι μητέρες μπορούν να μένουν ήσυχες ότι προσφέρουν στα μικρά τους ένα υγιεινό έδεσμα.

Υλικά
1 κιλό χαλβάς ψιλοκομμένος
100 γρ φουντούκια κοπανισμένα
100 γρ καρύδια κοπανισμένα
100 γρ αμύγδαλα κοπανισμένα
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ σουσαμέλαιο (ή αν δεν έχετε βάλτε καλαμποκέλαιο)
¼ κουταλάκι κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους ξηρούς καρπούς, τα κομμάτια του χαλβά, την κανέλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (σκεύος προσαρμοσμένο πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει), την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και της προσθέτετε το σουσαμέλαιο. Ανακατεύτε καλά.

Ρίχνετε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε και πάλι καλά. Τοποθετήτε το νέο αυτό μίγμα μέσα σε φόρμα με κυλινδρικό ή ορθογώνιο σχήμα (ή σε λαδόκολλα κάνοντας με τα χέρια σας το σχήμα που προτιμάτε) και το αφήνετε να κρυώσει. Θέλει μερικές ώρες για να σταθεί καλά.

Αν θέλετε, όταν κρυώσει, ρίχνετε από πάνω γλάσο σοκολάτας! Διπλή απόλαυση!

Καλή επιτυχία